Режисьорския поглед – това определя в крайна сметка цялостния изглед на филма. Така един филм представлява историята, погледната през неговите очи. Работата на режисьора е изключително важна по отношение на развиване на действието. Той е по някакъв начин и постановчик, и хореограф. Той е този, който задвижва хората, събитията и сцените. Режисьора е човека, който може и трябва да накара героите от хартиенията на сценария да оживеят, да заиграят, да се превъплатят, да разкажат и изиграят историята убедително, като положат и много усилия, но и същевременно всичко
(историята, събитията, промените) да изглежда, толкова истинско, реално и убедително, като че някак си е направено с лекота. Разбира се, един добър филм не се прави с лекота. Всяка една сцена се разработва, според сценрия, разиграва се – това е част от репетицията, която след като бъде повторена няколко пъти, и режисьора прецени, че сцената е готова за да бъде заснета, обикновено се пристъпва към заснемане на сцената. Играта на актьорите зависи до някаква степен и
от режисьора – той е човека, който да ги навигира през цялото време на атьорската им игра. Той е може да ги предизвика да дават повече, или - да са по-умерени. Режисьора може да изиска или да вдъхнови актьорите за повече убедителност в изиграването на всяка една роля. Но като като цяло режисьора има контрол, за да направи как героите, обстоятелствата да оживеят и да се превърнат в личности, събития и в крайна сметка – всичко да изглежда като една добра история, която да си струва да бъде видяна. Опитният актьор в ръцете на талантлив режисьор е като, глинен съд в ръцете на грънчаря – той отначало му придава основната му форма, но по-късно след това грънчаря започва да го усъвършенства и да му придава финната му форма, заедно с декорациите, детайлите и украските.


Един актьор може много да израстне, да напредне, да се промени, докато работеки с един „изпечен” режисьор.
Режисьорът е този, който дирижира и задвижва историята, личностите и събитията по неговия собствен начин. Хрумванията, усета, дори импровизацията на режисьора са много важни за развитието на отделни сцени, което от своя страна, се отразява и на главното действие. Въжможно е ако актьорите и режисьора се познават, защото са работили отпреди зеадно, това да улесни работата на целия екини снимането да върви гладко и успешно. Това би могло да означава и успех за вилма.

Заради тези, но и още причини – как режисьора види нещата, как ще ги постави, как ще развие някои образи – това са все неща от жизнено важно значение за филмовата продукция.
Най-същественото нещо, обаче за да може един определен филм (от същия жанр)или някой (или различен) от другите филми online да бъде гледан, е да има субтитри. Това се случва рядко, но все пак би могло да се наложи човек да си потърси субтитри. Би било добре да се потърси името на филма, заедно със „subs”/„bg subs”.