Плодова сватба – когато тези сватбени аксесоари са в акцентиращи шарени цветове – цикламен, черешов, прасковен, оранжев - използвани умерено в една гама, искрящи и цветни, на събитието плодов привкус придават; добавете и плодчета, към роклята в същия цвят и коланче.

На брега на морето - коралова сватба - определено имат своя чар плажните сватби. Тя донякъде до винтидж стила се доближава. Тя едно незабравимо и непринудено събитие би била. Представете си с любимия човек да свържете боси на плажа живота си, в допир с морския полъх и пясъка. Бижута и сватбени аксесоари от седеф, кехлибар, вулканична лава,   бял или червен корал - изключително подходящи ще бъдат.

Сватба навън сред природата, под короните на дърветата, е най-красивото нещо, което да ни се случи би могло. Със сигурност такова събитие с красотата си би трогнало и настроените хора най-песимистично към сватбеното тържество. Там е толкова естествено всичко и неподправено, че няма нужда от допълнителни сватбени аксесоари и декорации. Добро решение би било в косите си флорален мотив да добавите – лента, диадема, голямо цвете, които да са акцентът в тоалета. За да сте с природата в пълна хармония, бижуто  да е семпло, с полускъпоценни камъни изпълнено.