В България някои от социални мрежи, които са най-известни, са:  Facebook, сайт за запознанства sladur com;  копиращата на YouTube концепцията - vbox7, Edno23 bg bg-mamma com; blog bg и svejo net,  dao bg, pipe bg, ping bg, favit com, novinitednes com. В България  е на път Contacto.bg  да се превърне в една от най-голямите бизнес социални мрежи.

Има ли страни, където не са толерирани Facebook  и други социалните мрежи и в тях участието? Социалните мрежи на словото голяма свобода дават и в демократичните държави това предoпределя да са силно развити те и от различни недемократични правителствата нетолерирани.

Голяма част от българите като цяло световните социални мрежи ползват и на Facebook при силната конкуренция се провалиха голяма част от българските – desk bg, atol bg, и т.н. Причината е, че пределите на страните си надхвърлят за забавления социалните мрежи. Тази обаче зависимост за локалните социални бизнес мрежи не валидна, защото на национално ниво остават бизнес контактите.

Как идеята се роди за проекта Contacto bg? Какви цели създателите му си поставят, сегашното му състояние какво е и в бъдеще как ще го развиват, успоредно с Facebook? Идеята в Германия се родила, където идеи и знания активно разменят хората, по интернет питат и получават на своите въпроси отговори, където е модерен бизнесът, където в интернет бизнесът е толкова сигурен също, както и реалните контакти.

Основните цели, за разлика от контактите във Facebook,към които се стремят, са: място за среща в България да дадат на бизнеса и професионалистите;  на бизнеса да предоставят всички необходими инструменти за развитие.

А останалите хора? Какво е първото нещо, което правят, когато сутрин станат? Пият кафе? Закусват? Мият си зъбите?  Много скучни отговори и още по-банални. Всичко това да почака може, първо трябва профила си във Facebookда проверят!

Според изследователите е в разгара си фейсбук-манията. Те изследване публикуваха, от което ясно стана, че 33% от жените сутрин първото нещо, което правят, на възраст между 18 и 34 години, е профила си във Facebook да проверят.

Да си голям специалист не е нужно, или табелката „изследовател" да носиш на гърдите си, реалността за да прозреш. Всеки знае най-подходящата за добро утро нова комбинация - facebook плюс кафе.