Животът е съвкупност от изборите, които сме направили. Годишен хороскоп може само да ни насочи, да ни подсети по скоро, че важен за съдбата ни избор предстои да направим. Астрологията в сравнение с хороскопите, които за медийното пространство се изготвят, е твърде различна. Обикновено те се пишат като общо положение на планетите и транзитите и не са точни, както и за деня аспектите. В тях са приблизително точни прогнозите и по-добра представа дават на деня за звездната картина. Но Астрологията е сериозна наука, която както другите науки се изучават, така и тя се изучава, за да може да се прави точен седмичен хороскоп!

 

Необходими са много работа и време, изкуството да се усвои да годишен хороскоп и да бъдат точни прогнозите. Все пак е една от най-древните науки астрологията, изучавана и разработвана в Древен Египет още. В стари още дни, тя до наблюдения е ограничена и изследвания на небесните тела, за които впрочем се вярвало, че предвещават поличби според разположението си и могат на царе и царства да повлияят.

 
Египтяните вярвали, че Богът Слънце река Нил контролира, която е в Египет ядрото на живота, и хората просперирали от силата му. Вавилонската астрология на тази система използва предимствата, която всъщност е създала годишен хороскоп.  Както по-рано бе споменато, астрологията е била инструмент първоначално за ръководство на владетелите и намиране на поличби. Най-значителен принос гърците са направили, като са я приспособили за проследяване от позициите на звездите на индивидуални хороскопи и от планетите - в дата и час на раждане. Този метод от египтяните е разработен през 5 век пр. Хр. и заинтересува и други региони - Европа, Близкия изток, Индия.

 

Зодиакът е въображаемо разделяне на 12 части на небето, всяка от които дадено съзвездие съдържа и е с 3 звезди. Месеците и дните са със специални божества свързани. Смята се, че египетския седмичен хороскоп и зодиак са създадени през 1 век пр.н.е. Историците казват, че фараонът Nechepso е именно този, който системата на хороскопа получава. При царуването му книга е написана, която основите за елинската астрология поставя. Всички следващи системи за хороскопи, от тази книга са заимствани. Зодиакът, използван в съвременната астрология, на Египетският е подобен.