Ако планирате кухненски остров, той може да е изключително атрактивен бар и удобен с високи столове - да стане любимо място за сядане за вас гостите ви. Островът от кухни по поръчка може снабден да бъде и с готварска печка, мивка, фурна или да бъде използван чисто и просто като зона за подготовка на храната за готвене.   

Мивката в кухнята е най-интензивно използваната зона. Всеки процес започва и свършва там, както и съпътстващите го етапи. Това е особено деликатно място и се нуждае за поддържането му на добър външен вид от най-много грижи. Тук планирането на мебели по поръчка и обмислянето на всяко движение трябва особено внимателно да се извърши и на базата на това правилно да се ситуират всичките компоненти, съставляващи на тази зона функционирането. По този начин ще бъдат множество бъдещи неудобства избегнати, които всеки ден биха ви дразнили. Избирайки вида на мивката, предопределяте за нея и степента на грижите. Продължава да е фаворит мивката от неръждаема стомана.        

Съвременните висококачествени продукти предлагат и улеснена максимално поддръжка. Порцеланът разнообразна гама от цветове предлага също, със завидна здравина. Емайлът за кухненската мивка не е особено препоръчителен, тъй като интензивна поддръжка изисква и е недълготраен. Екстравагантните мивки от бронз и мед се предпочитат за втора мивка за кухни по поръчка в класически стил. Използват се като бармивки предимно или за първоначалното измиване на плодовете и зеленчуците.
 
Вашата кухня, в зависимост подбора на цветове и комбинации между тях, по съвършено различен начин би изглеждала. Вариациите на червени мебели по поръчка също са сред фаворитите днес. Хладните, приглушени и леки тонове с минимален контраст, могат пространството да уголемят оптически. Противоположен ефект може да се постигне с използване на ярки и тъмни, топли, цветове и контрастни съчетания. Ако сте решили от другите кухни по поръчка - вашата с индивидуализъм да се откроява и впечатление да прави, както на вас, така и на околните, то много не би ви помогнало традиционното бяло. Разбира се не означава, че цветът е изключен категорично на съвременната кухня от палитрата. Ефектът на санитарното чисто бяло може трансформиран да бъде сполучливи комбинации за оригинално допълнение с други цветове или във вариант да се разработи на контрастни текстури.