Здравословното готвене означава нискокалорични рецепти. За да бъде такова, трябва:

  1. да планираме продуктите и начина на приготвянето на храната;
  2. балансирано да бъде храненето;
  3. съобразено сезонно с продукти, плодове и зеленчуци и колкото се може повече продукти да приемаме в свежо състояние; технология и рецепти на приготвяне и съдове, които се използват.

И малко информация за редовното консумиране и ползи от риба:

  1. Консумацията на риба е 14 кг годишно на човек в света.
  2. В Европейския съюз консумацията е 25 кг.
  3. В България е малко над 4,5 кг.
  4. В зависимост от вида риба, нейната възраст и сезон на улов, процентът масленост от 0.5% до 35% варира. Рибата е перфектна комбинация от висок % белтъчини и нисък % мазнини, идеални за приготвяне по не сложни рецепти.
  5. Рибата съдържа омега-3 мастни киселини, изключително полезни за организма, които върху човешкото сърце влияят незаменимо и сърдечната честотата балансират.
  6. Морските риби съдържат йод, освен всичко друго и за хора, които с щитовидната жлеза проблеми имат, са много полезни.

Залог за здраве, младост и дълголетие, стройна фигура, е качественото хранене и добре балансирано по рецепти. Ако решите начина си на хранене да промените и кулинарните си предпочитания, за да сте здрави, по-добро самочувствие да имате, по-добре да изглеждате и по-работоспособни да бъдете - няма по-добър от настоящия момент. Това е диета - най-ефективна от всички, защото да отслабнете ще ви помогне и желаната фигура да запазите с лесни рецепти.

Нискокалорична диета не означава скучно и еднообразно да се храните, безвкусно. Разнообразието е много важно в храната. Да се използват само 2-3 продукта бързо омръзват, а от питателна и вкусна храна се нуждае организмът. И около нас колко много изкушения има и от решението си може да отстъпим. Могат вкусни и апетитни ястия да се приготвят по рецепти за около 100, 200 или 300 калории на порция. Трябва продуктите да се подберат, със сезона съобразени, по здравословен начин да се приготвят и с усмивка да се поднесат. Как любимите си рецепти и храни в здравословни ястия да превърнете, като време и пари спестите? Лесно е.