Оригиналният Samsung Galaxy Ace е устройство за входно ниво и е най-добрия, наложил се след две продължения. Galaxy Ace 2 е следващия по ред и ние говорим за правилното устройство от среден клас този път. Този двуядрен смартфон няма да спечели награди, но може да оглави класацийте за популярност.

Galaxy Ace 2 е нараснал малко от вън, но най-забележима промяна е на екрана - той е вече с 3,8 "PLS LCD на WVGA резолюция (480 х 800) с плътност 246ppi, Samsung решиха да задържат камерата на новия на Ace Galaxy в 5MP, но те позволиха 720p запис и предна камера.

Вътрешноста също предлага приятна изненада- двуядрен процесор на 800MHz и 768MB RAM (доста двуядрени процесори идват със само 512MB). GPU е Мали-400MP, така че, що се отнася до 3D производителността, ACE 2 съответства на Galaxy S II.

Galaxy Ace 2 е по-нагоре от Ace Plus, в непосредствена близост действително преди Galaxy S. Това е един от най-добрите избори в условията на бум на долара.

За да стигнем до там, е необходим солиден опит с изваждането от кутията и ACE 2 изглежда добре пасва на цената. Процесорна мощ е подкрепена от прилична памет за съхранение, както и богат пакет софтуер (Office document editor, видео плейър, който обработва 720p MKVs, социални мрежи и т.н.).

С потенциален бестселър на ръцете ни, е най-добре, да прекараме повече време в разглеждане на самия телефон от колкото брошурата. Така че, достатъчно приказки, нека минем по същество.

Samsung Galaxy Ace 2 предлага много по-добро сърфиране, в сравнение със своя предшественик, благодарение на по-големият и с по-висока RES екран. С минималистичен (но функционален) интерфейс на Android браузъра, имате достатъчно място, дори за сложни уеб страници.

Браузърът поддържа както двойно почукване така и pinch zooming заедно с новият two-finger tilt zoom. Има тънкости, като multiple tabs, преформатиране на текста, и търсене на страница.  Браузъра, има специфични настройки на яркостта. Можете, например, да увеличите  яркостта в браузъра за удобно разглеждане на вашите уеб страници, но да запазите общатата яркост  ниска с цел запазване на батерията.

Има поддръжка на Flash 11, което означава, че можете да гледате в YouTube видео в браузъра (720p видеото насича, въпреки че това може да бъде въпрос на софтуер, тъй като Ace Plus няма проблеми с това)както  и да играете игри.

Първи впечатления:

Определението на "среден клас" е доста разширено в последно време: всичко под най-доброто да се причислен към тази категория.

Но I8160 Samsung Galaxy Ace 2 - няма слаби места, но няма и топ спецификации за да се вдигне цената. Телефонът предлага лесен достъп в двуядрен свят, с доказан софтуерен пакет от Samsung и Google.
Видео и музикалните плейъри заслужават похвали, тъй като дори някои от висок клас телефоните се задавят с MKVs или не си правят труда да поддържат FLAC. Камерата е доста впечатляваща и там е повече от приличен PLS LCD екран (както пожелахме е ярък).

Решаващ фактор за бъдещия успех на Galaxy Ace 2 I8160 е цената му, за която в този момент, ние можем само да гадаем.
Дори, ако е по-евтин, от колкото бяха Galaxy S или Galaxy R (както почти със сигурност ще бъде), той ще трябва да се конкурира със старите двуядрени дроиди, чиято цена е намаляла (например LG Optimus 2X, HTC EVO 3). И все пак, Galaxy Ace 2 изглежда като смартфон, който не е зле да държите под око, ако искате да извлечете стойност от парите си.