Как на ставите си да помогнем? Естествените продукти срещу артрит са доста ефикасни, безопасни от друга страна и от хиляди хора се използват. Някои огромно облекчение са изпитали от приема на природни средства и са сее убедили, че за артрит природния отговор е към облекчаване на болките и не се тревожат същевременно от опасните странични ефекти, които алопатичните лекарства причиняват.

Костта е активна тъкан, която се променя непрекъснато. Тя живи клетки съдържа и мрежа от нерви и кръвоносни съдове. Скелетът  с мускулите не само да се движите позволява, а и кръвни клетки в костния мозък произвежда, жизненоважните органи от увреждания предпазва, изправени ви държи и на минерали е склад. Това са изключително основателни причини за своите всички над 200 кости да се грижите, здрави през целия си живот да ги поддържате със ставите, които ги свързват.

Остеопорозата е костно заболяване, много често срещано след артрит.  Според Световната Здравна Организация, това заболяване на второ място се нарежда на сърцето след заболяванията само, които в класацията на здравословните проблеми водят. Остеопорозата при жените е много по-често срещана, мъжете на възраст над 60 години - една четвърт от тях ще имат през живота си една поне остеопоротична фрактура. Наблюдава се тенденцията в сравнение с жените, остеопорозата да засяга около 10 години по-късно мъжете. Но в момента, в който 86 годишна възраст мъжът достигне, вероятността бедрена кост да счупи е толкова голяма, колкото при жените.

Контролът на телесната маса и оптимизирането й са особено важни за болните от диабет. Обръща се внимание в храната на количествения и на качествения състав на въглехидратите. Препоръчват се най-вече хранителни влакнини и комплексни захари. Въглехидратите трябва над 55% от дневната хранителна енергия да доставят. Умерените физически натоварвания ефективността на инсулина подобряват и енергоразхода. Приемът на мазнини да бъде по-малко от 30%, с достатъчен внос на мастни полиненаситени киселини. Белтъците трябва 10-20% енергия да доставят.

Днес диабет е заболяване, често срещано, вследствие на повишеното в кръвта ниво на глюкоза. Обикновено при комбинация от екологични или наследствени причини се предизвиква. Нивото на захарта от сложни взаимодействия се контролира на множество хормони и химикали в тялото, и хормона инсулин включително в задстомашната жлеза -панкреас.