Макар “Лоракс” да е детска книжка, тя е с идея, насочена към  намаляване на масовото консуматорство и опазване на околната среда. Ще се влюбите в безумно сладките герои на новата серия детски филми с екологична насоченост. Както всеки филм, в центъра на всичко е на едно малко момче чистата любов към едно момиче. Желанието му непременно да я впечатли, го води към открития и невероятни приключения. Американският писател е на холивудските режисьори сред любимците. Оригиналните сюжети, странни и забавни герои от историите по целия свят впечатляват малки и големи. Тази продукция в бъдеще се е нареди и в сайтовете за гледане на филми онлайн.

Бъдещето на нашата планета - децата, са на всяка страна бъдещето, на всеки народ. Прекрасният свят на киното  е вълшебно наистина - магия, чиято цел е на достойнство и благородство да учи. Фестивалите за детски филми, в някои страни организирани и провеждани, са полезни изключително много за обучението на по-младото поколение. Те учат децата да са смели, честни, задружни, весели, да имат  високо чувство за отговорност и любов към флората и фауната, природата, да им се развие чувството за патриотизъм.

“Алые паруса” е име на Международен фестивал за детски филми, който се провежда и в България - в курортния комплекс Албена, на територията на Международния детски оздравителен лагер “Бригантина”, активно участват известни актьори, кинодейци и режисьори от България, Русия и Франция. Това е международен форум на изкуството и всички участници задължава пропагандисти на доброто да бъдат, на честното, полезното и интересното детско кино, което в последно време лесно и удобно може като филми онлайн да се гледат по интернет. Изкуството винаги в крак върви с възпитанието и образованието на децата. Поколения вече израстват с любимите филми на своето детство.

 „Гласът на орела” е един филм, разказващ приключенията на момче, което от вярната си птица придружавано, научава, че да обръщаш гръб на традицията - не трябва, за да си щастлив, а че уважението към природата, обичаите, предаността и приятелството са взаимно свързани.

"Приказки от джунглата"  по световноизвестните приказки на Орасио Кирога е направен и представя на животните в джунглата епичната битка, които да спасят своя дом се опитват, живота си, нашия свят. Той е един от любимите детски филми  на много малчугани.