Правенето на снимки придоби различен смисъл през последните години, благодарение на социалната мрежа facebook. До неотдавна се снимахме за да запазим спомена от приятна екскурзия, спортно събитие или за да запечатаме всякакви приятни изживявания. Сега много често се снимаме или правим видео с мисълта, как ще го качим след това на стената си във facebook и така ще го споделим с наши приятели.

Как обаче става качването на видео или на снимки?

След като влезете в профила си във facebook потърсете добавяне на снимка/клип, когато кликнете върху него ще ви се отворят три възможни опции. Първата от тях е качи снимка/видео, като по този начин ще може да качите от своя компютър на стената си във facebook.

След като изберете тази възможност, ще ви се отвори "Изберете файл със снимка или клип от компютъра си", а отдолу трябва да пише Browse/Разглеждане. След като изберете тази опция ще може да си подберете снимка или видео и когато натиснете "Публикувай" вече ще сте сложили първият си жидео файл или снимка на стената си във facebook.

Трябва обаче да знаете, че има ограничение в количеството информация, което може да качите. Тоест, може да качите видео, което е до 1 гигабайт или не по-продължително от 20 минути.

Ако искате да видите всички снимки, които сте качвали на стената си трябва да отидете на опцията снимки, като там трябва да има албум снимки на стената. Вече сте качили своите снимки във facebook, но може да си направите самостоятелни албуми за различните събития за да ви е по прегледно и лесно.

В профила ви горе вляво се намира опция "снимки", ако я изберете ще видите всички ваши снимки качени във facebook. Вдясно има друга възможност "добавяне на албум", като чрез нея ще може да си направите различни албуми в профила си. Тези албуми ще се отварят на всеки на когото сте дали приятелство и така вашите близки ще могат да разглеждат вашите албуми със снимки и да ги коментират.

Тези възможности на споделяне във facebook до голяма степен обезсмислят изпращането на снимки по другите стандартни начини. Трябва обаче да имате малко търпение, ако снимките ви са с високо качество и искате да ги качите всичките във facebook, тъй като това ще отнеме време.