Планирате цялостен ремонт на вашия дом и искате да, промените всичко от подовите настилки до стенните покрития. За да преобразите вашия дом вие ще имате нужда от висококачествени материали, които да ви доставят желаното усещане за уют и домашен комфорт, който всеки човек търси в своя дом.

Според специалистите от фирма Лерос ЕООД най-важното нещо, преди да започнете с предекорирането на вашия дом е да се сдобиете с наистина висококачествени материали, защото ключът към постигането на желания краен резултат наистина според много професионалисти се крие в употребата на качествени материали.

Ако сте решили сами да се заемете с предекорирането на вашия дом е добре да решите предварително дали искате тапети или декоративна мазилка. И двете неща имат своето предимства и недостатъци. На българския пазар има голямо разнообразие както то различни видове тапети, така и от декоративни мазилки. Най-разпространени са италиански, немски и английските тапети, а от мазилките е венецианската.

Освен тапети и мазилка можете да използвате и латекс, както за стените така и за таваните на вашия дом. Разнообразието от цветове наистина е голямо. Можете да бъдете и в крак с актуалните тенденции като изберете цветове като бебешко синьо, розово, жълто, зелено, лилаво и металик. Точно тези цветове са определени от специалистите като актуални за 2016 година.

След като вчера сте решили дали ще заложите на красиви тапети, оригинална декоративна мазилка или на латекс в свежи цветове, можете да се ориентирате към избора на подова настилка.

И тук както при стенните покрития има голямо разнообразие от видове като най-масово предпочитани са паркетите и виниловите настилки.
Паркета е често предпочитан за домашни условия, докато виниловите настилки са по-често избирани за обзавеждане на ресторанти, офиси, детски градини и болници.

Тук е важно да направим едно уточнение, че паркетите са два вида – естествен паркет и ламиниран паркет. И двата вида са масово предпочитани от собствениците на апартаменти и офис. Дървената настилка създава усещане за уют и гостоприемство, а разнообразието от цветове, размери, дебелина и дървени видове е наистина голямо.

Виниловите настилки също биват два типа, като едните се продават на руло, а другите на планки. Специфичното и при двете е, че пода трябва да бъде идеално гладка, за да може настилката да прилепне плътно към пода. Изключително лесно се поддържат само с вода и обикновен препарат за почистване, а освен това са и с висока износоустойчивост.

След като знаете всички най-предпочитани материали и изберете подходящите за вас, можете да пристъпите към избора на подходящи цветове и тяхното закупуване. А ако търсите място, където да откриете всички тези стенни покрития и подови настилки, то разгледай www.leros.bg, където без съмнение ще си харесате не едно, а няколко неща.