Използването на видеодомофон е един от най-сигурните начини да ограничим достъпа на нежелани посетители в близост до нашия дом. Нещо повече - това ще ни помогне дори да държим нежеланите гости извън пределите на самата сграда, в случай че живеем в жилищен блок. Така хората, които не желаете да пускате в сградата или не познавате няма да могат да припарят до дома ви. 

Отчетлив образ и реална представа… 

Видеодомофоните дават достатъчно добро качество на образа. Това ще ви позволи да можете без проблем да различите дали познавате или съответно не познавате човека, който звъни на входната ви врата. Образът, който съвременните видеодомофони предлагат, е толкова ясен, че вероятността за грешка е почти нулева. Заставайки до звънеца и позвънявайки до вратата ви, човекът може да бъде видян от вас дори и без да разбере, че сте го видели. Така можете на момента да прецените дали да отворите вратата или не. 

Цветни и черно-бели образи… 

Макар че по-голямата част от видеодомофоните, които се предлагат днес на пазара са цветни, все още съществуват не малко модели, които предлагат черно-бял образ. Обикновено тези модели са на по-ниска цена, но не ги подценявайте катоефективност. Те предлагат достатъчно ясно изображение за да можете да прецените дали да отворите входната врата или не. При цветните изображения също има големи разлики. Така например по-скъпите модели видеодомофони предлагат картина която не се отличава от образите на скъп смартфон, докато при по-бюджетните предложения камерите са доста по-обикновени. 

Контрол на достъпа…

 Живеещите в жилищни сгради с видеодомофон споделят, че тази интелигентна система за сигурност позволява да ограничат силно броя на хората, които звънят на входната врата. Така например, ако някой позвъни и каже, че е пощальонът, вие няма да се чудите дали това наистина е така или не, а мигновено ще разберете по това дали действително носи писма, списания, брошури и други подобни. 

Ще предпазите семейството си… 

Експертите в сферата на интелигентните системи за сигурност препоръчват инсталирането на подобни системи на места, на които има малки деца или пенсионери. Всички ние знаем колко лесно могат да се заблудят възрастните хора и да отворят вратата на непознат човек, тъй като са свикнали в миналото, че не е възпитано да оставиш да звънят на вратата ти без да отваряш. Този вреден навик лесно може да се изкорени когато на вратата се постави видеодомофон и хората се уверят, че не познават този, който звъни на вратата им. Подобно е положението и с децата. Те често се втурват да отварят, поддавайки се на присъщото им детско любопитство, което създава реален риск за сигурността у дома. 

Не е твърде скъпо… 

За разлика от миналото, когато поставянето на интелигентна система за сигурност с видеодомофон струваше куп пари, днес това не е така. За съвсем прилични суми можете да получите високо качествена система. В цената повечето фирми включват и доставка, инсталация и поддръжка, което ще улесни използването на тази технология от вас. 

Задължителна за по-заможните домакинства… 

Ако тази система е препоръчителна за всеки един дом, то при по-заможните домакинства подобен видеодомофон е направо задължителен, Независимо дали живеете в къща или в апартамент, тази система може да ви бъде много полезна и да ви спести доста неприятности с непознати хора, които с повод и без повод звънят на хорските врати.