Широкото им приложение

Етеричните масла са неизменна част от живот ни. Извлечени от натурални растения, те оказват не само благоприятното си въздействие върху нас, но и ни обливат с блаженствен аромат. Този ценен продукт е в състояние да лекува редица болести и заболявания, както и симптоми, определящи нашето неразположение. Благодарение на чудодейната си сила, той остава почитан и съхранен през годините.

Всеизвестно е приложението при козметични продукти и процедури, но границите на използваемостта му са далеч по-обширни. Често когато си взимаме вана или душ, ароматът ни успокоява и зарежда с положителност. Подпомага за нашата релаксация, стяга кожата и ни освежава. Незаменимо е и въздействието му при разкрасяващите терапии.

Съхраняването на продукта определя действието му

Много от нас смятат, че не е необходимо да полагаме особени грижи и внимание при съхранението на този вид козметика. Но това никак не е вярно. Всяко едно ароматно шишенце, за да действа с пълната си сила, е необходимо да му се прилагат оказаните правила за употреба и защита.

Едно от най-важните неща е, че етеричните масла винаги се разреждат, тъй като са силно концентрирани. Изчислено е, че само една капка от магичната течност се равнява на 30 гр суха билка. Взимайки това под внимание, стигаме до извода, че не трябва да се прекалява с количествата, тъй като въздействието им може да се окаже неблагоприятно за самите нас.

Основни действия на етеричните масла 

За да сме сигурни, че резултатът от използването на етеричните масла, ще бъде точно такъв, за който сме чували или сме се информирали, е добре да прочетем състава му, преди да го закупим. Независимо каква информация ни поднасят в търговските вериги, винаги трябва да сме на 100 % убедени, че съдържанието му включва единствено растителни и натурални продукти.

Тези специални бутилчици еликсир биха променили не само физическото ни, но и емоционално състояние. Редица са начините и рецептите чрез които можем и сами да се сдобием с този вид козметика. Разбира се, както всеки ценен продукт, така и маслата изискват достатъчно време, търпение и качествени съставки, за да получим незаменим краен резултат.

Етеричните масла, според зодиите

В миналото хората са се ръководили от това, каква е тяхната зодия, в закупването на дадения аромат. Много от себеуважаващите се дами подхождат със скептицизъм към това действие. И все пак сме успели да съхраним информацията, която може да ни бъде ръководство в избора на „нашия“ еликсир.

Етеричните масла се разпространяват на приемливо добри цени. Именно това ги прави достъпни за хората, които полагат грижи за красотата и здравето си. С чудодейната си сила, те се превръщат в незаменим продукт на козметичния пазар.