Шпилките са често срещани крепежи елементи, които са масово използвани за различни производствени и строителни цели. Навярно повечето от вас няма да сбъркат шпилките с други елементи, но все пак нека кажем, че това са най-просто казано метални пръчки, които са целите резбовани. На пазара се предлага голямо разнообразие от различни видове шпилки, като се продават такива с точен размер и такива с различна дължина от по няколко метра.
Шпилките, които са направени от мека стомана са лесни за рязане. Ножиците за шпилки могат за отрицателно време да ги срежат, но отрязаните с тях шпилки не могат да се използва за поставяне или махане на гайка.

Неща, които ще ви трябват:
1. Менгеме
2. Шестостенни гайки, за да паснат на шпилката
3. Ножовка
4. Пила

Два пъти мери, един път срежи!

Внимателно предварително измерете, за да определите дължината на шпилката, която ви е необходима, за да не се окаже накрая, че размера на шпилката е по-малък отколкото трябва. Няма връщане назад, за това наистина хубаво преценете, за да не срежете шпилката твърде късо. Завийте на нея 2 гайки. Всяка една от гайките да е от двете страни на точката, в която ще режете. Бъдете внимателни и режете възможно в най-права линия. След като срежете, изпилете края на шпилката, който е срязан, за да премахнете всякакви неравности. Премахнете гайката от шпилката през новия край. След което я навийте и развийте още няколко пъти, за да изчистите шпилката и да може гайката да влиза гладко.

В каталога на ИТТ България ООД ще откриете шпилки с дължина 2 или 3 метра, който могат да бъдат предварително нарязани на точен размер зададен от клиента, а това определено ще ви спести време и вероятно нерви при рязане на шпилките. Тук http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/шпилки се предлагат и шпилки с различен клас на якост 4.8, 8.8, 10.9 и 12.9.