Според няколко независими изследвания, един от най-гледаните филмови жанрове в цял свят са анимационните филми, което ако човек се замисли е неуспорим факт. Всеки, дори когато порастне си спомня с умиление за старите детски филмчета, които е гледал като малък.

В България това не е съвсем по-различно и вероятно всеки втори родител се заглежда в анимационните филмчета, които гледа детето му и макар, често пъти те да са доста скучновати за големите хора, се намират и наистина добри попадения, които успяват да грабнат вниманието на всяка възраст.

Едно такова попадение, смеем да твърдим е новият руски сериал, който макар и стартиран преди няколко години, едва в последните няколко набира популярност и в България - Маша и Мечока.

Ако сте от по-старото поколение, вероятно няма как да не сте чували за тази страхотна прикъзка в която се разказва за малко момиченце, което бива хванато в плен от злият Мечок в гората. В сериала, обаче нещата не са точно такива, а авторите са решили да пречупят разказа през призмата на хумора и са сътворили един доста интересен анимационен сериал с много поуки и забавни истории.

В анимационният сериал, Маша е малко любопитно момиченце, което съвсем невинно успява да направи някоя пакост, а Мечока е мъдрият бивш цирков артист, който възпитава малкото момиченце и често му помага в беда или с добри и мъдри съвети. Всичко това е добре режисирано в приятни епизоди, като всеки епизод разказва различна случка от случките с Маша и Мечока, а те са толкова интересни и забавни, че почти сигурно ще загубите представа за времето и ще се посмеете от сърце с новите серии на Маша и Мечока.