Пренебрегването или неправилно полаганите грижи за вашата кожата е огромна грешка, според дерматолог Иванова. Ако не успеете да си направите рутинна програма за поддържане още докато сте млади, тогава многократно увеличавате риска от рак на кожата, преждевременна поява на така нежеланите бръчки, фини линии и старчески петна по кожата. Затова, в тази статия ще използваме съветите от кожен специалист, с които ще се опитаме да ви покажем как да защитите кожата си, за да изглежда тя свежа, гладка и много по-млада. Сияйната кожа е една от основните предпоставки за изграждането на самочувствието на една жена, затова вижте как да я направите такава!

Съвети от дерматолог Иванова за здрава кожа

Дерматолог Иванова споделя, че прекаленото незащитено излагане на слънчевите лъчи ви поставя на риск от развитие на потенциално животозастрашаващият рак на кожата и значително увеличава вероятността да се появят бръчки по кожата ви още от ранна възраст. В допълнение към бръчките, твърде многото излагане на слънцето може да доведе до промяна в пигментацията на епидермиса и в резултат на това да се появят старчески петна. За защита от тези нежелани проблеми, кожният специалист препоръчва да се използват слънцезащитни продукти винаги, когато излизате навън и най-вече в часовете на деня, в които слънчевата светлина достига до своя пик, а именно между 12 и 16 часа. Не е излишна и шапката с по-широка периферия, която ще засили ефекта на слънцезащитните кремове и лосиони, споделя дерматолог Иванова.

Ако сте тютюнопушачи, най-добре е веднага да спрете, а ако не пушите, не започвайте никога. Цигарите са едно от най-ужасните неща за вашата кожа. Тъй като свиват кръвоносните съдове, вредните вещества в тютюна пречат на достигането на хранителните съставки и кислорода до кожата и така тя не може да поддържа своя блясък и жизненост. Затова, ако искате да имате здрава кожа, най-добре избягвайте този вреден навик и стойте възможно по-далеч от тютюневия дим.

Пийте много вода, за да пазите кожата си хидратирана, а също така дерматолог Иванова от Стара Загора препоръчва да се избягват газирани напитки, сладки плодови сокове и кафето. Водата е най-доброто средство за хидратиране на кожата отвътре, затова пийте поне по 8 чаши на ден и ще забележите благотворния ефект.

Хранете се здравословно и балансирано. Витамините и хранителните вещества в плодовете и зеленчуците ще запазят кожата ви здрава и изглеждаща страхотно. Ако имате проблеми с консумацията на цели плодове и зеленчуци, тогава използвайте сокоизстисквачка и така ще пиете здравословните сокове, вместо да ядете тези полезни храни.

За да се радвате на здрава и красива кожа, дерматолог Иванова от Стара Загора горещо препоръчва дори и при най-малките и на пръв поглед безобидни кожни проблеми да посещавате кабинета на кожен специалист, за да се възползвате от всички най-иновативни методи в грижата за кожата. За повече информация можете да посетите Dermatolog-Ivanova.com