Повечето от вас със сигурност са забелязали, че на опаковката на някои парфюми е изписано Eau De Parfum и Eau De Toilette. Всъщност това са два от различните подтипа парфюми. Разликата между тях е интензивността на техния аромат и разбира се в цената им. "Когато избирате парфюми или тоалетна вода, е добре да знаете, каква е разликата между тях, както и да определите дали ще ги използвате всекидневно или на специални поводи", съветват специалистите от онлайн магазин за парфюми и козметика Ivis.bg.

Парфюми или тоалетни води

Ето и кратка съпоставка между парфюмите и тоалетните води

Палитрата от различни по интензивност аромати включва най-малко шест вида, като най-силният, от които са парфюмите, а най-слаби са спрейовете за тялото. Както вече казахме с най-силният аромат са парфюмите, а тоалетната вода е със среден клас интензивност.

Втората разлика между тях се състои в концентрацията на етерични масла. Колкото по-висока е тя толкова, по-дълготраен е аромата на парфюма и обратно, колкото по-малък е процента, толкова по-краткотрайно е уханието. От тук идва също и разликата в цената. Парфюмите са с по-висок процент и тяхната цена закономерно е по-висока, отколкото е тази на тоалетната вода. Единствено разлика няма в уханието им.

Как и кога да ги използвате зависи от вас. Много хора смятат, че тежките маркови парфюми не са подходящи за всекидневна употреба, особено в работна обстановка, заради силния им аромат. Поради тази повечето хора избират тоалетна вода, която има същото ухание, но е по-ненатрапчива и разбира се по-евтина.

Някои популярни примери за парфюми включват: CK Euphoria, D&G Dolce, Versace Bright Crystal и други. 
Някои популярни примери на тоалетна вода: Bvlgari Aqva Amara, Gucci by Gucci Made to Measure, Paco Rabanne Black XS и други.

Избора на парфюм или тоалетна вода зависи изцяло от вас и вашия тип кожа, защото ако тя е суха по-добре е да използвате парфюми, заради техния по-дълготраен аромат. Ако имате мазна кожа, тогава по-добре се ориентирайте към тоалетната вода, защото тя допълнително подсилва аромата.