Смъртта е част от живота, твърдят редица мъдреци и философи. Ако се вгледаме в идеята за жизнения цикъл осъзнаваме, че всичко е кръговрат. Ние се раждаме, случват ни се различни неща по време на живота ни и неизбежно в даден момент настъпва смъртта. Една голяма част от хората гледат на понятията живот и смърт като две противоположности. И двете понятия означават определено състояние.

Погребалните обичаи датират от дълбока древност. Днес широко разпространени са услугите на траурните агенции, чийто опит и професионално отношение ни помагат в трудните мигове от живота. Те са полезни и необходими и предлагат множество услуги, с които да почетем покойника. Изборът на квалифицирана фирма и професионален персонал има голямо значение. Хората, които се занимават с тази дейност ще ви помогнат при подготвянето на погребението и ще се погрижат за всичко от което се нуждаете.

Агенциите могат да предложат цялостно организиране на погребение, да организират възпоменания и панихиди. В зависимост цената включват различни услуги при различните церемонии. Обикновено при едно погребение, агенцията се занимава с изваждането на смъртен акт, извозване от мястото, където се намира покойника, разкопаване и разкриване на гроб, товаро-разтоварна дейност, катафалка в гробищен парк, при необходимост-хладилна камера за едно денонощие.

Траурните бюра се грижат и да осигурят всички нужни предмети за една церемония - кръстове, нужната драперия и траурните лентички. Те ще изготвят некролози по ваше желание и ще доставят венци с цветя, ще приготвят жито и погача за раздавка.  При желание гробното място може да се поддържа от фирма. Друг важен момент е ковчегът, където ще бъдат поставени останките на починалия.

И тук фирмата прави всичко възможно да се съобрази с това какви са вашите предпочитания за материала, от който е изработен или окраската и цвета. При изработването на паметници или надгробни плочи една добра и коректна фирмата също ще се съобрази и с индивидуалните ви желания. Всеки човек спазва различни обичаи и традиции и поради това погребението бива съобразено с това.

Ако се нуждаете от компетента, отговорна и надеждна погребална агенция в София, то обърнете се към траурна агенция "Анастаси".