Качествата на гумите  FULDA се разбира от количеството на продажбите - всяка година по света се продават десет милиона комплекта от тази марка. Забележителният търговски резултат има своите корени още от 1901-ва година, когато е възникнала компанията. Потребителите се привличат с високо качество на много достъпна цена. Първоначално фирмата е създавала оборудване за конски впрягове, както и много други гумени изделия като входни изтривалки и дори бирени капачки.  

 След време производството се е насочило предимно към колелата на превозните средства - коли, мотори, велосипеди. Преломен момент в развитието на марката настъпва през 1962-ра година, когато става част от концерна The Goodyear Tire & Rubber Company, който притежава брандовете "GoodYear", "Sava", "Kelly", "Debica", "Dunlop" и други. В момента с името Fulda се предлагат гуми за леки коли, джипове, камиони, за трактори и специални машини, а също и такива, с повишена проводимост върху груби терени.

  Зимните гуми Kristall Montero 2, които могат да се поръчат в www.bggumi.com са един от масово предпочитаните модели. Те са наследник на известния модел Kristall Gravito, без шипове, с повишени експлоатационни качества и характеристики. Чрез различни подобрения в дизайна и състава на каучуковата смес се постига значително подобрение на сцеплението при тежки зимни условия. Повишени са и показателите за безопасност, управляемост и износоустойчивост.

  Уникалните гуми за товарни автомобили Fulda Riesenkissenreifen са иновативен модел, който се превръща в технологичен триумф още през 1921-ва година, въвеждайки полупневматичните конструкции. Оттогава досега марката не слиза от челните места по продажби. Благодарение на качествената продукция и добрата цена, показателите на пласмента са отлични, което позволява на марката да бъде сред челните позиции в бранша.

  Успехът на FULDA е в търсенето на оптимални резултати на пътя. Инженерите се опитват да създадат гуми, които да дават сигурност на водачите при дълги преходи, по трасета с различно качество и всякакви метеорологични условия. Благодарение на иновативните технологии и специално разработени инженерни рационализации се постигат високи експлоатационни характеристики. Най-важните според Bggumi.com са оптимален спирачен път, много добро сцепление и комфорт при шофиране. Увеличената ширина на протектора подобрява контактната повърхност, като в същото време повишава износоустойчивостта и влияе положително върху налягането. Рисунъка на централната част на грайфера намалява съпротивлението и снижава разхода на гориво.

  В днешно време може да се намерят изделия на компанията на различни цени в зависимост от избрания модел. Производителят дава широка гама от предложения, предназначени за всякакви метеорологични условия. За клиентите бранда FULDA олицетворява прецизно немско качество, съвременни технологии, надеждност и дълъг срок на експлоатация.