Мина много време откакто си купих първият лаптоп и въпреки, че навъртя наистина голям период от време, все още го ползвам и честно казано върши страхотна работа за гледане на филми и сърфиране в Интернет.

Правилно... познахте, първият ми лаптоп беше именно марка Acer.

Времената тогава бяха такива, че все още в България нямаше кой знае какво разнообразие на различни марки лаптопи и по принцип си беше екзотика да притежаваш лаптоп. Цените бяха наистина доста високи, а по това време да имаш лаптоп беше преимущество на бизнес потребителите. Най-известната марка, която се продаваше по магазините беше именно Acer, просто защото беше нещо като бюджетен лаптоп - добри параметри на приемливи цени. Всъщност това беше и причината това да е най-предпочитаната марка лаптоп, а избора на модели беше наистина ограничен. Малко по-късно пазара се разшири и започнаха да се внасят други световно известни марки, като HP, Fujitsu, Lenovo и т.н.

Днес пазара изобилства от всякакви мобилни устройства и избора е значително по-голям. Лаптопите започнаха да изпреварват по продажби десктоп платформите, като част от причината е значителното падане на цените и значително по-лесната поддръжка на лаптопите. И преди докато беше трудно да подкараш някоя по-мощна игра, то днес се предлагат на пазара и лаптопи, достатъчно мощни за да играеш спокойно, без притеснение.

Всъщност едни от най-важните причини лаптопите Acer да са сред най-често сещаните и купувани лаптопи и днес са тяхната надежност, високи параметри и изключително атрактивни цени на които се предлагат.

Голяма част от марките лаптопи с сходни параметри са значително по-скъпи и причината е, че просто са се доказали като марки, което често изиграва лоша шега на потребителите. Не веднъж съм попадал на теми на потребители, които се оплакват от дефектирал лаптоп, който в последствие се оказва, че е дефект на самият модел. За щастие подобни теми за лаптопите Acer все още не съм срещал, което ме мотивира и следващият ми лаптоп да бъде Acer.

Всъщност на мен съвсем скоро ми предстои покупка именно на Acer лаптоп, а повече информация за това как аз търся успешно качествени лаптопи, можете да прочетете на, смятам, полезната ми статия по темата:

http://coffebreak.info/ot-men/zasto-tryabva-da-kupim-acer-ot-www-notebook-bg/