Да се отвориш за целия свят - скоро всеки член на Фейсбук безплатно ще може филми или сериали да гледа, музика да слуша, новини да чете. Платформата с множество фирми ще си сътрудничи за целта и тези услуги са на разположение вече на потребителите на Facebook.

Да обвърже потребителите не е толкова важно за Фейсбук. Колкото повече хората се занимават с него, толкова повече за пазара информация ще може да събира самата фирма, понеже предразполага членове си онлайн платформата ясно своята същност да изразяват и своите предпочитания да споделят, желания и хобита. Освен това за рекламодателите във Facebook е много по-лесно с такъв вид информация до целевата си група да достигнат. Така новите приложения финансово измерение придобиват - Facebook заедно с партньорските си фирми има и възможността от кликовете на потребителите да печели.

Дали на Зукърбърг новите идеи ще функционират - само от потребителите на Фейсбук зависи и участието им. А то не е сигурно – има много хора сред членовете на социалната мрежа с консервативни убеждения, а и с фанфари не се посреща всяка промяна. Какво във Фейсбук ви дразни? Онлайн-хулиганите, хейтърите, неграмотността? Или от живота на познатите ви интимните подробности по-скоро, решили с всички всичко да споделят?

От български потребители най-често оплакване се чува срещу онези, които на латиница пишат упорито. Дразнят и неправилният правопис, неграмотността, хората, които „крещят” –все с главни букви пишат във Facebook. Крайно неприятни са и онлайн-корсарите, Фейсбук-хулиганите, които все ще наругаят някого, хейтърите. Такива потребители от горно „до” всяко изказване започват, няма диалог при тях, само на негативни емоции изблик има, обиди и ругатни. Да не говорим, че е вулгарен и толкова неприличен езикът им често пъти, та многобройни потребители на Facebook отблъсква.

Дразнят във Фейсбук преди всичко хора, които си въобразяват, че трябва всеки детайл от своя любовен живот с приятелите си да споделят – други не ги интересува в момента кой от любовна мъка страда.

За вас може нещо и да е важно, но не и за другите! Бебета, сватби, любов, пиянски запои – вън, никой свестен и интелигентен човек не се занимава с тях! Други се ужасяват всеки път, когато приятели сватбени снимки във пуснат Фейсбук.

Повече по темата: