Главна функция на всички подслушвателни устройства е фактът, че те долавят всеки един разговор, казан в периметъра им и го предават според своите характеристики – или на друг телефон, или го записват на своята памет. Но хубавото е, че днес може да се намерят различни модели такива устройства и те не са само малки кутийки с по един отвор за сим карта. Освен главната си функция, много такива средства за слушане поддържат и допълнителни функции, които ги правят предпочитани средства за научаване на тайни. Например идеалният вариант за всеки, който иска да знае къде се намира даден човек или пък превозно средство /когато опазването на автомобила ви е приоритет/ е такъв модел, който освен подслушвателно устройство съдържа и gps тракер плюс възможност за контрол над превозното средство. И детектор на звук.

Това ви дава цяла гама от необходими функционалности, когато целта ви е цялостно следене и поддържане на информираност по всяко време. Как се осъществява контрола върху автомобила? Тракера се включва към акумулатора на автомобила и когато прекрачи зададените предварително координати, подаването на бензин към помпата спира и автомобила не може да потегли. Самите координати се подават с команда предварително. Това е една много удобна функция, когато не можете да се разберете с наследника ви да не излиза по тъмно и да ходи в съседния град. Оставяйки го на средата на пътя може и да се сети, че понякога трябва да ви слуша.

Има различни видове подслушвателни устройства, които няма нужда да се поставят на определено място, а благодарение на допълнителната си антена ще прихване всеки разговор в обхват от около 500 метра. Идеално е когато искате да чуете какво си говори някой на двора на кооперацията или къщата.

А идеалното средство да се забавлявате и да записвате нечий е разговор, е да притежавате средство за подслушване с mp3 плейър. Така когато сте на път или пък искате някой да разбере за какво служи малкото апаратче, просто натискате едно копче и можете вече да си слушате любимите парчета през слушалките, които също идват с комплекта. Голямо разнообразие от шпионски устроиста в магазина : http://spy.bg