За пръскане срещу хлебарки в промишлени складови помещения, тирове, камиони, складови контейнери, могат димки и фумиганти да се използват. Те чрез изпарения действат и дихателната система на вредителите поразяват, проникват по фуги в дълбочина, цепнатини и дрехи и имат убиващо моментално действие срещу хлебарки. Където пръскане е неподходящо за обработка на места с постоянно работно време, кухни, техника и други, специален гел за точкуване се ползва - субстанцията полага под формата на точки предпазна нокдаун бариера  с отличен ефект за унищожаване на хлебарки.

Различни препарати и в домашните помещения се използват. Според случая се определя препарата срещу хлебарки, без експерименти да се правят с обитателите. Ако там живеят бременни жени или деца, макар да са безопасни всички препарати, нямат алергични реактиви, избират се  онези с липса на мирис и минимална карантина, за да се избегне и минимален риск за тях.

Подборът на препарати за пръскане срещу хлебарки зависи и от заселеността на сградата, ценовия диапазон и предпочитанието на клиента. Ако сте извикали специалист, вземането на решение какъв да е препарата срещу хлебарки, винаги със стопаните се обсъжда. По-големи апартаменти според условията се обработват, с цена по договаряне и в зависимост тежестта на заразата, вида на помещенията и средата и големината на популацията хлебарки.

Цените за пръскане срещу хлебарки в заведения, обекти, хотели и магазини, спрямо вида на терена се определят, типа договор, интензивността на вредителите, средата и местоположението на обекта. Цените за големи площи, терени, ползване на абонамент за няколко услуги, са с по-големи отстъпки при унищожаване на хлебарки.

При договор за поддръжка, цените са фиксирани в него. В тези случаи на регулярно третиране за профилактика подлежат обектите, с подходяща честота на обработка. След всяка такава документ се издава, протокол за ХЕИ и фактура. При наличие на хлебарки, се записва близък час и ден за пръскане срещу хлебарки, в удобно време за вас и с графика на службата съобразено. Специалистите извършват в неработно и работно време услуги, почивни и работни дни.

В края на април ТЕЦ-София прекратява всяка година на територията на София топлоподаването. Това и повишаването през пролетта на температурите, са предпоставка в домовете да софиянци за бум на популация на хлебарки.