Появата на първата пощенска марка решава проблема със скъпата картичка с пожелания за Нова година, изпращана по куриер и традицията набира скорост за изпращане на оригинални  пожелания за Коледа на приятели и роднини, на любимата, днес за гадже.  

Първата картичка с коледни пожелания се появява в Лондон преди 170 години  - кралският учен Джон Хорсли е неин създател. "Весела Коледа и Щастлива Нова година" - ясни и кратки били написаните на нея пожелания за Коледа. Подател на първите официални картички за Коледа с новогодишни пожелания, била английската кралица Виктория.  Хорсли през следващите години не искал коледни пожелания на картички да изпраща, но толкова много се харесало хрумването му, че се разпращали из цяла Англия пожелания за Нова година в такъв вид след 10 години.

Идва за коледни пожелания времето, да се погрижим да измислим  оригинални словосъчетания за любимата, забавни текстчета за приятел и приятелка, нещо секси за гадже. Някои хора не са свикнали писма да пишат и за тях е доста трудно да напишат новогодишни пожелания. И този хубав повод в голямо мъчение се превръща изведнъж за тях. А това е просто за Коледа непростимо.

Не му мислете въобще, ако шефът ви е натовари, със задачата да изпратите коледни пожелания до държавни инстанции или бизнес партньори. Те обаче нямат време нито да ги четат, нито пък желание за това. Без значение какви новогодишни пожелания ще напишете и дали са оригинални или забавни, вероятността да бъде забелязано, е много малка. Затова на Заложете на професионални успехи, традиционното здраве и личното щастие. Дори и да копирате миналогодишните пожелания за Нова година –няма да има проблем. Но обаче внимавайте да не допуснете груба правописна грешка или да не объркате годината.

Всичко вложете от себе си, ако работите за творческа компания – рекламна агенция, модна къща и подобни, които държат да бъдат забелязани непременно и жестът с пожелания за Коледа да бъде запомнящ се.

Много сънародници подкрепят инициативата за купуване на подаръци и картички с пожелания за Коледа от родното ни производство стоки. Появяват се призиви в социалните мрежи за закупуване на българските стоки, с приближаването на зимните празници и коледни пожелания. Включили са се стотици сънародници в групите с приятели.