Чудите ли се на някои коментари в Zamunda.net, че някой пише - тоя филм е явно уникален, първо ще ходя на кино и сега няма да го свалям. От което следва, че ако торент тракерите ги нямаше, малко хора биха отишли на кино, дори е възможно и да не идат.

На потребители на запад повишената им интернет култура ги възпира от интернет да теглят музика и филми. За да се уверите в това твърдение, можете с някой чужденец разговаряйте за филмите, които в сайтове за споделяне сте сваляли. За 90% от тях със сигурност чужденецът не е чувал - те са с доста ограничена музикална и филмова култура, знаят само за някои от най-големите филми, които  съществуват и още по-малко от тях са гледали, като българите познават много чуждестранни актриси и актьори.

Казват, че печалбата за месец на сайт за споделяне е минимум 300 000 лв. – това не е вярно. Ако стартирате рекламни кампании в Zamunda.net  и подобни, взимат от банер на месец по около 5000 лв. максимум, при условие, че са постоянно заети всички банери - не липсват рекламодатели, и отстъпките като изключим, които 10 банера се правят, 50 000 на месец максимум биха правили. Това е оборот само. Но като изключим на сървърите поддръжката, на интернета, персонала, ДДС и други данъци, на Zamunda.net чистата печалба на около 15 – 20 000 лв. на месец би спаднала. Медия, която такава огромна аудитория достига, това са нищожни пари.

Ако на БТВ обърнем внимание за сайта им –по време на „Комиците“ за 30 секунди реклама цената е около 7 000 лв., като в сайтовете за споделяне месец и половина бихте рекламирали за същите пари, като постоянно и централно би се виждала вашата реклама, което е до на над 2 милиона потребители достигане. А дали при „Комиците“ с 30 секунди реклама толкова бихте достигнали? А е еднаква цената. Можем дори да кажем, че за 30 секунди БТВ печелят толкова, колкото Zamunda.net от един банер за месеци наред. А и в крайна сметка тези сайтове за споделяне са именно хората да си споделят и разменят филми, музика, книги, за които като чужденците не биха чули или не биха си купили никога, поради липса на толкова средства.