Причини за спонтанен аборт могат най-различни да са - жестоки безсмислени диети, цигари и алкохол, стрес, полово предавани инфекции, бе коментирано в BG Mamma, БГ мама. Дори при най-малкия проблем с бременността е от изключителна важност жената незабавно да потърси лекарска помощ и редовно да посещава за прегледи впоследствие лекарския кабинет. За добрата бременност движението на чист въздух е важно, спофелиха в BG мама, BG-mamma.com, BG mama и до минимум намаляване на стреса. След 12-та седмица зародишната фаза преминава плодът и в бебе се превръща, започва да се движи и своята среда да опознава. Според BG mama и BG-mamma.com започва период на съзряване, усъвършенства се нервната система, сетивните органи се развиват. Реагира на звук в 15 седмица. От 18 седмица майчиния глас чува вече.

През първата половина на бременността се развиват повечето мозъчни клетки, които човек използва, бе написано в BG-mamma.com. В ранното детство и съзряването около 20 милиарда клетки дневно губи мозъкът, което за нормално се счита в BG Mamma.

През 19 и 20 седмица плодът започва по-интензивно да се движи и разнообразно и за БГ мама от този момент най-близката и интимна връзка на света започва изграждането - връзката между детето и майката. Тогава силните движения на своето чедо дори таткото може да усети. Бащите в BG мама, BG mama се гордеят всъщност и от майките повече от бъдещата футболна звезда и силните му ритници. Нероденото детенце на настроенията на майка си реагира, обича да класическа музика слуша - Моцарт и Вивалди са му любими, според BG-mamma.com. Обича приказка на глас да му прочете някой от тогава още. Известни невролози са доказали, според BG Mamma, че детското съзнание още в утробата започва започва да се учи - доста преди да се детето роди започва обучението, събира опит и информация, които в мозъка си складира. Детето още докато е в майка си любовта чувства, писаха в БГ мама, затова е важно още от тези първи мигове бъдещите родители удобни и приятни условия да му създават със своите докосвания и гласове. Като правило основната грижа за новороденото бебе е майката тази, която я поема. Тя в живота му е най-важната и първа фигура.