Оказва се, че във Фейсбук имат профил 1,5 милиона българи, а това е в света най-използваната социална мрежа, като прекъснати приятелства възобновяват по-този начин и нови създават. Но монетата две страни има винаги.

За участие в промоция по Фейсбук, трябва условия да имаш - препоръчително е те да бъдат изготвени от юрист. В условията особено ясно посочено трябва да бъде:

Предвиди Mail-и за начин за връзка с бъдещите победители, но не през Facebook. Например, можеш телефон да поискаш от участника при регистрацията. Често потребителите скриват адрес в Mail.bg и вместо него служебни фейсбук Mail-и се показват. Това обаче да не те плаши - фейсбук Mail-и като лични съобщения се получават, т.е. ще свърши добра работа. Важното е, че на стената на фен страницата си не можеш да напишеш "Стоян спечели, нека на телефон..... да се свърже с нас за да му кажем наградата как да си вземе ".

Предвиди възможност, с която по всяко време да спреш промоцията, ако възникне проблем. Това е необходимост и много важно в практиката. Най-добре е бутон за временно спиране на промоцията да ти направят разработчиците и с извинение на мястото на показване на страница във Фейсбук.

Приложенията могат такива да са, които във fan page се интегрират или за canvas page са предназначени. Препоръчително е fan page интеграция да ползваш промоцията или от двете интеграции комбинация.

Често Фейсбук не обработва на участниците заявките, или те самите за браузване ползват стар софтуер, или пък се случва нещо друго - и не могат в крайна сметка промоцията да достъпят и в нея да участват. Нормално е, но трябва фен страницата си да следиш и да ги успокояваш и обясняваш къде и как проблемът да решат. Естествено, това с консултинг на фирмата ще стане, която приложението е разработила, затова за специалистите евентуални хонорари предвиди за техния консултинг.