Множество гърци румънци и идват в България, късмета си в тото да опитат за спечелване на джакпота от toto.bg - Българския тотализатор. Сандански и Петрич от южната ни съседка с гости са препълнени в такива случаи с натрупан огромен джакпот за 6 от 42, или 5/35. Фишове сърби и албанци - сериозен брой, също пускат. Както чужденците, така се надяват и българите, че джакпота ще ударят и големи пари ще спечелят след проверка на тото фиш.

Поради големия интерес едва приключват работа тото пунктовете. Напливът за огромния джакпот да опитат късмета си, е неспирен. Ето защо с удължено работно време работят част от тото пунктовете.

Щастливецът, който ще удари 5/35 джакпота, ще трябва в централата на Спортния тотализатор да отиде, без да обявява, че за голямата печалба идва. Служителка на toto.bg необходимите документите ще подготви, след което посещение на банка предвижда процедурата. На ръка може 15 хил. лева да получи късметлията след проверка на фиш, а по банков път се превежда останалото. Уцелилият тото числата цялата сума ще получи, без удръжки и данъци, без в бъдеще време вземания.

В момента в публичното пространство не се обявяват имената на късметлиите от тото 5/35 след проверка на тото фиш, както става в чужбина, където в истинско шоу събитието се превръща. От Българския тотализатор имат желание подобни прояви да организират, но избягват да го правят, вземайки предвид каква е българската реалност - от участниците в тото тиражите  голяма част се страхуват. До момента не е пожелал никой късмета си да сподели. В миналото градовете дори не са били оповестявани, където в била тото печалбата. Днес не се крие тази информация от toto.bg.

Междувременно  продължава тото треската, когато не е паднал джакпота. От ранни зори пред тото пунктовете се редят млади и стари фишовете да подадат, които живота им могат да променят. Хората се втурват фишове да пускат за 6 от 42 и 5 от 35 и късмета си да изпробват. Част от тях признават, че да "ударят" джакпота се страхуват, заради опасност от изнудване и обири. По-добре милионите да си разделят няколко късметлии. Същата развиват и майки с малки деца, отишли да пуснат в други квартали на столицата тото фишове с щастливите си числа.