Умели търговци с въображение са се усетили и каталози с обяви за стоките си са направили някога, които по всички спирки на влаковете са оставили. Когато от нещо се интересува някой, той на спокойствие да погледне може продукта в каталога с обяви и след като един или повече продукти си хареса - с телеграма да си поръча. От своя страна, при получаването на поръчката, търговецът стоката ще набави и при следващият курс на влака по линията на клиента ще я достави. В нормалния случай около седмица отнема това, което е минус всъщност. Другият минус е, че е фиксиран каталога с обяви, в него продуктите – също, и често не се сменят, веднъж на година може би.

Все пак за обяви този модел от предния е по-добър, защото има информация клиента през цялото време какви са продуктите и може да поръча, подходящия когато избере. Може стоката си да получи, каквато и от каталога за обяви да е, от момента на поръчката до няколко седмици максимум. Изборът се увеличава, понеже в един каталог за обяви може много повече продукти да се поберат, отколкото на сергия, както и разстоянието се намалява, което трябва да се измине, стоката за да се получи.

В днешно време голяма част от предлагането на коли и продажбите online се извършват. Има 2 начина - или чрез продавалник, или чрез online магазини. Предимството на търговията online е, че е огромен изборът на изложени стоки и коли -  този избор веднага може променен да бъде, ако свърши някоя стока или нова се появи. Когато купувачът от mobile.bg интерес има, веднага може да поръча и на домашния си адрес да получи стоката с наложен платеж по куриер. По този начин се увеличава изборът, както и на покупката скоростта и на получаване удобството.

Офертите за продажба на коли са хиляди. Как вашата обява от всички останали да се откроява? Посредством prodavalnik.com много по-бързо купувач ще намерите, тъй като тя ще се откроява визуално от всички останали обяви. Обявата ви е най-отгоре винаги при резултатите, когато зададено е търсене. Ключът в продавалник на потенциалния клиент за привличане на вниманието, под каквато и форма на търговия, е вашето заглавие за коли.