У нас са разработени много слабо  промоции с купони, а нещата на мястото си ще дойдат, когато се нормализират у нас пазарните отношения. Ако е много добра идеята и на потребностите на потенциалните купувачи наградата отговаря, тя успех ще има. Много важен е за комуникация избраният канал. 

Според учебниците, промоция е маркетингова техника, която допълнителни стимули дава за по-бързото на продукта движение от производителя до потребителя, през дистрибутора. За повечето рекламодатели, обаче, само в последната му част важи това определение - те крайния потребител единствено стимулират с промоции - купувача. Това така се получава, защото у нас повечето продукти по нормалния начин не се създават. Българските производители с маркетинга са на Вие най-често. Чуждите продукти от дистрибуторите им у нас често пък се рекламират, т.е. пътят на една стока, в повечето случаи тук, е изкривен доста - той по доста заобиколен път стига от производителя до потребителя. 


У нас е малко изродено разбирането за промоции. Голяма част от рекламодателите и агенциите, като на евтин заместител гледат на рекламата. Между двата инструмента разликата - рекламата на продукта имидж създава, а промоциите - единственото, което правят, е за сравнително кратко време да увеличават на продажбите обема. През тази година към промоции да пренасочат рекламните си бюджети, решиха много фирми, от което нямаше печеливши в общи линии - фирмите за малко оборота си увеличаваха,  а почти нищо не печелят рекламните агенции. 

През последните години се забелязва, че в България повечето пазари коренно се промениха. Има някои стряскащи обаче фактори, които отчетени да не бъдат няма как. Инвазията на промоциие един от тези лоши трендове. Всички сме свидетели на куп промоции, родните магазини които заливат, било за бяла или черна техника или бързо оборотни стоки. Но защо думата промоция червена лампичка трябва да е и защо от нея да се пазим е добре?

Една промоция  на всяка цена не трябва сваляне на цените да означава. Изборът на промоции съобразен трябва да е с типа на клиента, с платежоспособността му, с цикличността на покупка и  на клиентски сервиз с нивото най-вече. Например бензиностанции OMV не намаляват по време на промоция цените! Те на клиентите предлагат точки да събират, и за дребен подарък да ги обменят след това. Това е вид промоция отново, но тя е с добавена стойност, която бранда и бранша не самоизяжда, а напротив.