В играта online белот участват 4 играчи, разделени в два отбора на случаен принцип. При победа печелившият отбор взема една точка. Ако не е имало други играчи в играта белот, а само роботи, точки не се печелят. Ако някой играч напусне играта, го замества робот-играч. Минавайки върху картите с мишката, щом си на ход в онлайн белот, можеш да видиш и избереш какво да пуснеш или не. Но ако не играеш и времето изтече, те замества робот-белот. Можеш обаче по всяко време да се върнеш преди края на играта онлайн белот и да продължиш.

Ако е обявена контра, отборът с повече точки удвоява резултата за вкарана игра на  белот, без значение кой я е обявил и всички премии, обаче контрата при валат или реконтрата - отпадат. При обявена реконтра, отборът, събрал повече точки при белот записва учетворения резултат за вкарана игра, независимо кой я е обявил. Ако играта виси при обявена контра или реконтра, всички удвоени или учетворени  точки остават за спечелилият следващо раздаване отбор. Играта свършва щом отбор събере 151 и повече точки. Ако едновременно преминат двата отбора тази граница, печели онзи, който е направил повече точки на белот. Ако точките са по равно за отборите, то играта продължава докато поведе един от отборите.

Има и изключение - "С капо не се излиза" - изиграва се само още едно раздаване.

Играта онлайн белот има собствена фен страница и своя facebook версия. Там може да се споделя любима игра, да дадете своята оценка за игра, да каните приятели заедно да играете онлайн белот и да споделяте предложение за развитие. Има компании, които са лидери в разработване на забавен софтуер игри, създават мобилни приложения, интернет платформи, социални мрежи и др. Бридж белот е измислен с много добър изкуствен интелект и дава големи възможности за игра в мрежа на онлайн белот. Въпреки това се оказва, че много хора изобщо или почти не познават правилата на играта. Всеки, който е играл поне малко белот, се смята за експерт в играта и прави всякакви щуротии. Крайно време е да се публикуват истински и неоспорими правила за онлайн белот на тази популярна и интересна игра.